Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије о Сретењу предводио Литургију у Кладову


Слава Епархије тимочке – Сретење Господње, прослављена је светим литургијским сабрањем у Храму Светог Георгија у Кладову. Евхаристијско славље предводио је Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије уз саслужење Његовог преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона и свештенослужитеља Епархије тимочке.


Прилог Радио-Светигоре


У току входа Епископ је одликовао кладовског свештеника протојереја Драгана Ивановића правом ношења напрсног крста а протонамеснике Мирољуба Павловића и Вукашина Симоновића чином протoјереја.

Након Литургије Епископ тимочки уручио је архипастирске похвалнице људима који су предложени од стране својих црквених општина, а који су се посебно истакли на пољу ангажовања у својим црквеним заједницама – г. Дејану Живанићу и г. Небојши Величковићу из Кладова; гђи Јасни Васић из Зајечара; гђи Јованки Стефановић Станојевић, г. Ивици Трајковићу и г. Милошу Милошевићу из Неготина.

Његово високопреосвештенство Митрополит Јоаникије честитао је сабраним верницима данашњи празник и тумачећи Свето јеванђеље о Симеону Богопримцу истакао да нам је Богомладенац Христос преко овог светог старца открио како и ми у овом свету треба да живимо:

“Радећи све земаљске послове, завршавајући своје породичне и друге обавезе, гледајући да учинимо што више добра у овоме свету, али истовремено и да порадимо на спасењу своје душе. Треба да се трудимо да стекнемо Духа Светога, да стекнемо Божју благодат и Божју милост, а то онда сигурно значи да нас Господ никада неће оставити и да ће нам дати пуноћу радости када Он то буде благоизволео, и да ће руководити нашим животом и водити нас путем спасења у све дане живота нашег”, поручио је Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије.

Након црквеног сабрања свештенство кладовског намесништва уприличило је славску трпезу за све присутне.


Извор: Митрополија црногорско-приморска