Type Here to Get Search Results !

Антиохијски патријарх Јован послао је поруку „подршке“ митрополиту Онуфрију


Разлог за то је одлука украјинских власти да нареде монасима евакуацију Кијевопечерске лавре Украјинске православне цркве.


Патријарх антиохијски обратио се митрополиту Украјинске православне цркве Онуфрију на друштвеним мрежама у вези са Лавром, говорећи о „прогону“ који он и његова Црква подносе.

Такође је истакао да стоји уз митрополита Онуфрија и његову паству, молећи се за прекид рата и окончање „претњи“ његовој Цркви.


Порука Антиохијског патријарха митрополиту Онуфрију


Са радосном тугом целивамо Вас у Господу у ове дане Великог поста, док се припремамо за Смрт и Васкрсење нашег Господа. Пишемо Вам у овом тешком тренутку у историји уважене Украјинске православне цркве у тренутку који подсећа на речи Светог апостола Павла: „Свачим смо угњетавани, али не потиштени; збуњивани, али не очајни; прогоњени, али нисмо остављени; оборени, али не и погубљени“ (2. Коринћанима 4,8-9).

Са великим болом срца посматрамо издалека прогон који Ви и Ваша света Црква подносите Христа ради. Док смо физички далеко од Вас, ми смо Вам близу духом, и пружамо Вам своју руку у овом тмурном часу: Ви и Ваша паства сте у нашим непрестаним молитвама док молимо Господа за брзи прекид овог трагичног рата и окончање  свих претњи Вашој светој Цркви.

Нека вам Господ подари мудрост и снагу да издржите, „јер ко претрпи до краја, биће спасен“ (Матеј 24,13).


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Orthodoxtimes.com