Type Here to Get Search Results !

Хиндуистички апел у Индији: „Не купујте од хришћана и муслимана“

Религијске мањине захтевају од власти мере против хиндуистичких екстремистичких подстрекача бојкота.


Верске мањине у индијској држави Чатисгар противе се кампањи под слоганом „Не купујте од хришћана и муслимана“. У петицијама упућеним разним властима траже предузимање мера против хиндуистичких екстремистичких иницијатора позива на бојкот, преноси азијска прес служба „Ucanews”. Према речима портпарола Међуденоминационе црквене заједнице, која има 18 хришћанских група, надлежни органи су обећали да ће обавити истрагу.

У позиву хиндуисти тврдолинијаши захтевају да власници продавница своје вере поставе натписе на својим радњама с натписом „у власништву хиндуиста“. Један хришћански бизнисмен пожалио се агенцији „Ucanews” да претходни стални купци нису куповали код њега од када је расписан бојкот.

Чатисгар, којим влада секуларна Конгресна партија, ове године бира нови регионални парламент. Хинду националистичка Индијска народна партија нада се повратку на власт у главном граду Раипуру након тешког пораза на изборима 2018. године.

Хришћани чине мање од два одсто претежно хиндуистичке популације Чатисгара од 30 милиона. Већина хришћана је из абориџинских племена, која су дискриминисана мањина у Индији.


Превод с немачког редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at