Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Потребно је да све меримо Богом


У петак, друге седмице по васкрсењу Господа нашега Исуса Христа, 28. фебруара 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради уз саслужење братства овога светога храма.


Звучни запис беседе


После прочитаног јеванђелског зачала преосвећени владика се обратио беседом сабраном народу и између осталог рекао: Угледајмо се на Бога као онога чији је Суд исправан. Зашто је речено у Јеванђељу: Не судите да вам се не суди и каквим судом судите тако ће вам се и судити. Каквом мером меримо тако ће нам се и мерити. Ми све то меримо по себи и нећемо да дамо мало тог напора и подвига да се потрудимо, кад смо Бога задобили, примили крштење и постали чланови Цркве.

Светој Литургији су присуствовали ученици четвртог разреда ОШ “Свети Сава” из Винограда са својим вероучитељем, протођаконом Мирославом Василијевићем. На крају свете Литургије уеници и верни народ се причестио светим Тајнама, а по завршетку Преосвећени Владика је свима поделио благослов и иконице.


Извор: Епархија шумадијска