Type Here to Get Search Results !

Београдски надбискуп: Бог не одустаје од човека


Доносимо извод из васкршње посланице монс. др. Ладислава Немета, београдског надбискупа и метрополита:


Приликом ускрснућа, Исус је опростио свима који су му учинили неправду. Тај божански опрост је оно што сви чекамо. Јер нам је душа тако често оптерећена грехом, тим бременом погрешака којих се желимо ослободити! А то не можемо увек сами решити. Много је важно да овде искусимо божански опрост који доживљавамо у Исусу и Његовом ускрснућу.

Управо се Божја љубав најбоље очитује у отајству ускрснућа. Сâм Исус је рекао да није дошао међу нас нити узео људско тело да нас осуди, него да нам дарује живот, живот у највећој пунини, живот који нико не може уништити. Највећи знак љубави је то што је Исус дао свој живот за нас и потом ускрснуо. У овом ускрсном догађају можемо видети да није смрт, ни грех, ни зло, задња реч наше стварности, него живот. Можемо ми бити и лоши, као што се, на пример, толико ђаволског зла догађа сада у Украјини због рата, али ни тада Бог не одустаје од човека, од створеног света, него нас воли.

Најбоља вест за нас овог Ускрса је да Исусово ускрснуће није једнократан догађај, завршен за сва времена, већ почетак новог света. Његово је ускрснуће од тада стално присутно у нашим животима. Присутно је тамо где људи практицирају опраштање, тамо где смо милосрдни, тамо где опраштамо и где волимо.


Опширније: Београдска надбискупија