Type Here to Get Search Results !

Епископ дремвитски Давид (Нинов): Господ испитује нашу веру


У недељу, 10 / 23. јула 2023. године, на светој архијереjској Литургији у манастирском храму свештене обитељи Успенија Пресвете Богородице, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ дремвитски* г. Давид (Нинов), викарни епископ Митрополије скопске, Македонске Православне Цркве - Охридске Архипеископије. 


Преосвећеном владици Давиду су саслуживали презвитери и ђакони, уз молитвено учешће сабраног народа Божјег и милозвучно појање монахиња наведене свештене обитељи. 

У својој беседи Епископ дремвитски је говорио о значају молитве и испитивања вере, уз подсећање да Господ некада не одговара одмах на нашу молитву, већ чекајући погодно време испитује нашу веру. Епископ Давид је подсетио на речи знаменитог Достојевског: "Ако ми неко докаже да је истина ван Христа, радије бих остао са Христом, а без истине".

* * *

*Подсећамо, Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве је на редовном заседању одржаном у Храму Светог Саве у Београду од 14. до 20. маја 2023. године, донео одлуку о додељивању канонског отпуста јерархији Охридске Архиепископије, ове аутономне Цркве од стране Српске Православне Цркве и њеном интегрисању у Синод Македонске Православне Цркве у складу са свештеним канонима и Уставима наше две помесне Цркве, као и раније постигнутим договором Синодâ све три црквене структуре. Одлуком Светог Архијерејског Синода Македонске Православне Цркве - Охридске Архиепископије, јуна 2023. године, дотадашњи Епископ стобијски, изабран је за викарног Епископа скопске Митрополије, са титулом Епископ дремвитски.


Приредила редакција портала "Ризница"


Фото: Манастир Успеније