Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије честитао Митрополиту кијевском и цијеле Украјине Онуфрију десетогодишњицу интронизације

Митрополит црногорско-приморски  г. Јоаникије честитао је Његовом Блаженству Митрополиту кијевском и цијеле Украјине г. Онуфрију десетогодишњицу интронизације


У честитки упућеној Његовом Блаженству Митрополиту кијевском и све Украјине г. Онуфрију поводом десетогодишњице од интронизације, Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије је поручио да се моли за престанак страдања Украјинске Цркве, за Предстојатеља УПЦ и за повјерени му народ.

Митрополит Јоаникије је нагласио да је Господ призвао Његово Блаженство на ово високо служење у веома тешком тренутку за Православну Украјинску Цркву и њену паству.

Примјетио је да Митрополит Онуфрије, по угледу на Спаситеље, без роптања и са благодарношћу Богу носи свој крст, трудећи се у свему да служи стицању вјечних блага за оне који слушају његов глас и иду путем спасења.

„На овај значајан и празнични дан, молимо се за ваше здравље, за престанак страдања Украјинске Цркве и за добро и духовни напредак ваше пастве“, наводи се у поруци Митрополита Јоаникија.


Извор: Мitropolija.com