Type Here to Get Search Results !

Евхаристијско сабрање у Светојовановском храму у Мељаку


Велико сабрање верног народа са децом било је у Мељаку у недељу 16. јула 2023. године. Тога дана је у храму Светог Јована Крститеља, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио свету архијерејску Литургију.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали: игуман манастира Тресије Серафим Ракановић, Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић, старешина саборног храма у Крагујевцу јереј Дејан Марковић, парох гунцацки протојереј Игор Обрадовић, протођакон Никола Урошевић, ђакон Стеван Илић и ђакон Зоран Степановић.

- Где нема вере нема ни чуда. Ако не очувамо веру не можемо ни очувати лик Божији у себи. Човек без вере пропада. Ко не верује биће побеђен од греха, смрти и ђавола. Ко не верује по речима светог Јустина ћелијског биће побеђен и од комарца. Вера је стална веза човека са Богом. Без вере губимо контакт са Богом. Да би смо стекли сигурност вере неопходан нам је подвиг. Дуготрајни подвиг нас уводи у чврсту веру и показује нам истинску слободу. За слободу требамо да будемо непрестано благодарни Богу. По слободи највише личимо на Бога, рекао је Епископ шумадијски у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска