Type Here to Get Search Results !

Благословен почетак нове школске године

Просветли наш разум Господе, да учимо у Правди и расуђујемо у Истини

Благослов и помоћ Божју призивамо на почетку сваког светог и богоугодног дела, а особито на почетку сваке нове школске године, јер узрастање у науци и истинском образовању велико је и свето дело, како за оне који имају службу поучавања, тако и за поверене им ученике.

Васпитавати и образовати другога и себе, није могуће без суштинског проницања у тајну свештеног образовања које подразумева уподобљавање Богу. Преподобни отац Јустин Ћелијски је учио своја духовна чеда да је истинска просвета она која упућује човека на прави пут, како би овим животом на земљи стекао вечни живот на небу. Образовати се и васпитавати значи да јеванђелском вером, љубављу, постом и молитвом победимо сваки грех у себи, сваку страст, како бисмо од душе своје начинили станиште Духа Светога. 

Усрдно се молимо Господу Богу у Тројици слављеном, Оцу, Сину и Духу Светоме, да почетак нове школске године буде благословен молитвама Светога Саве нашег наставника пута који води у живот вечни, како би наше образовање и васпитање дало истинске плодове који врхуне у вечној заједници са Богом и свима светима!


Бранислав Илић, катихета