Type Here to Get Search Results !

Све цркве на Родосу отворене за склониште у разорним пожарима

Митрополит Родоса је наложио свим парохијама на острву да се цркве отворе и буду склониште за све који беже од пожара који бесне широм острва већ више од недељу дана.


Митрополит Кирило је у сталној комуникацији са својим свештеницима и наложио им је да обезбеде климатизоване просторије за погођене пожарима, преноси новинска агенција Orthodoxy.

Грчка је започела највећи подухват у евакуацији икада усред трагедије. Грчка ватрогасна служба саопштила је да је 19.000 људи, углавном туриста у хотелима, премештено или у привремене смештаје на острву или ван острва, преноси лист Гардијан.

Митрополит Кирило је већ обишао неколико манастира и цркава и имао прилику да разговара са монасима који су остали док су се пожари ширили око њихових манастира како би помогли ватрогасцима и добровољцима колико су могли.

Упркос свим напорима игуманије Маријам и сестринства, најмање један манастир — Панагија Ипсени у Лардосу — претрпео је озбиљну штету.

Поруке молитвене подршке стигле су из целог православног света, међу којима цариградског патријарха Вартоломеја, аустралијског архиепископа Макарија и Удружења свештенства Грчке.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com