Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион: Чудесна и највећа је тајна Божије љубави, милости и благодати


Његово Преосвештенсто викарни Епископ новобрдски г. Иларион служио је данас, 7. јула 2023. године, свету архијерејску литургију поводом славе храма посвећеног данашњем празнику, Рођењу Светог Јована Крститеља на Петловом брду. 


Звучни запис беседе


Уз проту Бранка Митровића, архијерејског намесника београдско-посавског, старешину храма Предрага Тодоровића са братством, саслуживали су и прота Милосав Радојевић духовник манастира Ваведења на Сењаку, прота Драган Протић, некадашњи ректор Богословије Светога Саве у Београду и други свештенослужитељи АЕМ, уз молитвено учешће бројног верујућег народа. 

Владика Иларион је у беседи истакао "да би се десило чудесно рођење богочовека, Спаситеља, морали су и људи да се рађају. Ми смо Божији сарадници, Божија њива, Божија градина и не може Бог, Који је љубав, Који у самом простору вечне слободе постоји, Он не може заправо да чини насиље" указао је Владика и додао "да се клонимо срамотних дела таме, која по слабости чинимо, па и ако чинимо одмах да устанемо, да се пренемо и да наставимо наше хитање ка Господу покајавши се".


Извор: Радио Слово љубве