Type Here to Get Search Results !

Више од 35 милиона Библија подељено широм света 2022. године


Према Светском удружењу библијских друштава, Бразил, САД и Индија су земље са највећим бројем растурених Библија.


Након наглог пада на почетку пандемије короне, широм света је више људи добило нове Библије 2022. него претходних година. Према подацима Немачког библијског друштва, прошле године је растурено 35,5 милиона примерака, око три милиона више него претходне године. Оно се позвало на Светско удружење библијских друштава са седиштем у Свиндону у Енглеској. Удружење је 2019. први пут известило да се широм света више од 40 милиона Библија растури годишње.

Удео дигиталних издања Библије порастао је на више од четвртине у 2022. г. Око 28 процената свих продатих целих Библија преузето је са интернета. „Статистика дистрибуције Светог писма“ коју годишње саставља Светско удружење библијских друштава узима у обзир само бројке које дају издавачи и организације које припадају овом светском удружењу. Његов генерални секретар Дирк Геверс је рекао да је глобална мрежа од 160 националних библијских друштава омогућила да се Библија „ефикасно растура“. Циљ је да свако може добити Библију.

Земље са највећим бројем продатих Библија 2022. г. биле су Бразил (4,8 милиона примерака), Сједињене Државе (2,6 милиона) и Индија (2,5 милиона). Такође је приметан пораст у Кини са 1,2 на 1,8 милиона Библија и у будистичкој Камбоџи, где се број Библија у оптицају удвостручио на 25.000 примерака. Највише Библија кружило је на шпанском (5,8 милиона), енглеском (5,4 милиона) и португалском (4,9 милиона), а затим на мандаринском (1,8 милиона).


Превод с немачког редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at