Type Here to Get Search Results !

Дан радости и благослова - никшићки хор прославио славу у окриљу моштију њихове заштитнице

У дан молитвеног спомена на Преподобну и богоносну мајку Ангелину, 30. јула / 12. августа 2023. лета Господњег, никшићки хор који за своју молитвену заштитницу пред Господом има наведену светитељку, прославио је своју славу и 22. године постојања у окриљу њених моштију. 

Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, началствовао је на светој архијерејској Литургији у древном манастирском храму, уз саслужење великог броја презвитера и ђакона, а уз молитвено учешће многобројног монаштва и верног народа. Благољепију евхаристијског сабрања допринело је милозвучно појање хора Преподобне мати Ангелине из Никшића, под уметничким руководством проф. Ане Бојић. 

После заамвоне молитве освештани су славски приноси у славу Божју, а у част Преподобне мајке Ангелине. 

Сабране је речима надахнуте беседе поучио архипастир Епархије сремске, говорећи о светитељском лику Преподобне Ангелине која вековима у древној крушедолској светињи сабира верни народ и благодаћу Божјом дарује  утеху и помоћ онима који са вером и љубављу приступају њеним светим моштима. 

Епископ сремски је професорици Ани и свим члановима никшићког хора честитао хорску славу и посебно им заблагодарио на милозвучном појању које је допринело торжествености евхаристијског сабрања и овогодишњег крушедолског сабора крај моштију Преподобне Ангелине.

Сабрање је настављено трпезом љубави коју је припремило манастирско братство.

* * *

Подсећамо, на инфорамтивно-катихетском порталу "Ризница" доступна је рубрика посвећена хору Преподобне мати Ангелине, у којој су доступне вести о активностима хора, као и остали садржај који сведочи о вишедеценијском благословеном деловању овог хора. 


Приредила редакција портала "Ризница"