Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Литургија је наш постојани темељ


На Светог пророка Илију, 2. августа 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог пророка Илије у Угљешу.


Епископу Херувиму саслуживали су протојереј-ставрофор Михајло Марјанац, парох у пензији, протојереј-ставрофор Ђорђе Ковачевић, архијерејски намесник барањски, протојереј Драган Вукадиновић, парох беломанастирски и протођакон Војислав Николић.

- Не можемо волети Бога ако не волимо брата свога. Нема ту Бога и узалудно је све што радимо. Није Литургија само да се појавимо овде и да видимо колико се људи окупило, да ли се ко причестио. Суштина је да дођемо на Свету Службу Божију, да будемо саучесници Царства Божијег и да се причестимо Телом и Крвљу Господњом. Онда је то благословен пут и срце човеково примивши Христа може да љуби другога човека. Човек тада може другога да разуме без обзира на различитост мишљења. Можемо да имамо различито мишљење, али то не сме бити праг који ће раздвојити брата од брата, комшију од комшије или родбину од родбине. Такав пут није благословен, нити нас води ка Царству Божијем или пуноћи Свете Литургије, рекао је у беседи Епископ Херувим.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска