Type Here to Get Search Results !

У славу Божју, а у част Преподобне Ангелине - Никшићки хор одржао величанствени концерт у Беочину

У смирај празничног дана када наша света Црква богослужбено прославља свештени спомен на Преподобну и богоносну мајку Ангелину крушедолску, 30. јула / 12. августа 2023. лета Господњег, никшићки хор је поводом своје хорске славе житељима Беочина и околине даривао величанствени концерт. 


Под сводовима велелепног храма Светог Василија Острошког у Беочину, под уметничким руководством проф. Ане Бојић, хор се свештенству и верном народу представио извођењем одабраних композиција.

На концерту су изведене следеће композиције: Песма мајци Ангелини; Свјати Боже; Свјете тихиј; Достојно јест; Победна песма; Од огњених језика рођена; Коњ; Кавал свири; Ајде, Јано; Три девојке, као и још неколико композиција које су биле израз спонтаног одговора на одушевљење публике.  

Поред надлежног пароха презвитера Милоша Маријанца, сабране је надахнутим речима поздравио протопрезвитер-ставрофор Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, који је у свом излагању истакао да хор Преподобне мати Ангелине сведочи да је Литургија темељ васколиког нашег постојања. Прота Сретен је честитао уметником руководиоцу хора и свим члановима хорску славу, пожелевши им да предано, као и до сада, служе Цркви узносећи вечну песму Христу Богу. 

Проф. Ана Бојић је на крају у име никшићког хора уручила архијерејском намеснику румском добровољни прилог за обнову парохијског дома у Руми, који је почетком јула месеца ове године изгорео. 

Добротом и љубављу пароха беочинског, сабрање је настављено трпезом љубави уз радосну песму и дружење.

Бранислав Илић, катихета










* * *

Подсећамо, на инфорамтивно-катихетском порталу "Ризница" доступна је рубрика посвећена хору Преподобне мати Ангелине, у којој су доступне вести о активностима хора, као и остали садржај који сведочи о вишедеценијском благословеном деловању овог хора.