Type Here to Get Search Results !

Епископ Методије освештао крст у месту Горанско надомак Плужина

Након свете Литургије, коју је на празник Успенија Пресвете Богородице, у понедељак 28. августа 2023. године, служио у Пивском манастиру, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Методије освештао је крст у селу Горанско код Плужина.


Крсно знамење постављено је на мјесту гдје ће се градити црква, која ће бити посвећена Пивским мученицама Јаглици и Софији. Земљу за изградњу дало је братство Лучићи, а око будуће светиње уз Лучиће окупљаће се и друга братства села Горанско: Бакрачи, Лубурићи, Мићановићи, Рабрени и Љешевићи.   

„Надам се да ће овдје брзо црква бити постројена, молитвама наше мати Теофаније, њеним залагањем и њеном жељом, знам да јој је јако стало до тога и њеној породици, као и свим Пивљанима, да се на овом мјесту построји храм, да буде прогнање демона, а обједињење и слога нашег народа око живог престола Божјег. Нека је благословено и срећно и да буде на укрепљење и духовно изграђивање свих оних који буду учествовали у изградњи дивног храма на овом мјесту и свих оних који буду долазили да се причешћују Тијелом и Крвљу Христовом убудуће, ако Бог да“, казао је Преосвећени Епископ Методије.


Извор: Епархија будимљанско-никшићка