Type Here to Get Search Results !

Епископ Фотије освештао обновљену Капелу у Средњој Слатини


У недељу XI по Педесетници, 20. августа 2023. године, евхаристијским сабрањем у капели Светог пророка Илије на гробљу у Средњој Слатини началствовао је Првопастир богомспасаване Епархије зворничко-тузланске Г. Г. Фотије. Преосвећеног епископа Фотија дочекао је парох слатински, протонамјесник Драган Павловић са вјерним народом.


Његовом Преосвештенству данас су саслуживали високопречасни протојереј Ненад Тојић, архијерејски намјесник модричко-градачачки; пречасни јереј Мирослав Драшко, парох новоградски и епархијски протођакон Немања Спасојевић.

У току свете архијерејске Литургије Преосвећени епископ Фотије обавио је чин освећења генерално обновљене и фрескописане капеле.

Кум обновљене и фрескописане капеле је проф. др Илија Ј. Џомбић родом из Средње Слатине, тренутно настањен у Бања Луци.

Заслужним појединцима за обнову и фрескописање капеле уручене су архијерејске похвалнице.

У знак захвалности за учињену канонску посјету и богослужење у поводу данашњег сабрања Епископу је уручен дар са домаћим производима мјештана Слатине, а фрескописац Марко Каштеровић поклонио је Икону Господа Исуса Христа.

Сабрању је молитвено био присутан и начелник општине Шамац г. Ђорђе Милићевић.

​Градња капеле, димензија 11х4 метра, трајала је периодично од 1972. до 2008. године када је освештана. Данашње освећење је након прве генералне обнове.


Извор: Епархија зворничко-тузланска