Type Here to Get Search Results !

Увођење у дужност ђакона у Сенти


У недељу, 14/27. августа 2023. године, у храму Светог архангела Михаила у Сенти свету Литургију је служио презвитер Вељко Васиљев, архијерејски намесник суботички, уз саслужење протонамесника Далибора Зарића и ђакона Милоша Радмиловића.


По заамвоној молитви, отац Вељко је прочитао одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којом се ђакон Милош Радмиловић поставља за парохијског ђакона при храму Светог архангела Михаила у Сенти. 

Архијерејски намесник суботички је речима добродошлице пожелео ђакону Милошу плодоносан рад, на чему је новопостављени ђакон узвратио, захваљујући Епископу бачком Иринеју на поверењу које му је указано. Потом је отац Далибор изразио радост што је сведок тога да његови парохијани дочекују првог ђакона у историји овог знаменитог места са једнаком љубављу са каквом су и њега дочекали када је примао дужност пароха у Сенти. После свете Литургије, у дворани старе српске школе у порти храма, чланице Кола српских сестара, приредиле су послужење за све сабране на богослужењу.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке