Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Плодна земља коју Господ помиње представља наше срце


У 21. недељу по Духовима, Епископ Јустин служио је свету архијерејску Литургију и освештао новоподигнути храм посвећен рођењу Пресвете Богородице у Јежевици добрињској, живописном селу општине Пожега.


Његовом Преосвештенству су саслуживали протојереј Драган Стевић, архијерејски намесник пожешко-ариљски, протојереј Божо Главоњић, старешина пожешког храма и ђакон Сефан Симић. Певницу је предводио протопсалт Иван Трајковић.

Владика Јустин се обратио беседом о Господу Сејачу, кроз причу која осликава сва времена. Плодна земља коју Господ помиње представља наше срце, нашу душу, те ако смо припремљени за праве ствари, семе божанске науке пашће на добру земљу и родиће стоструки плод и даваће нам радост живота.

Епископ је стaрешини храма, протонамеснику Илији Милошевићу, као и свим члановима ове литургијске заједнице честитао данашњу прославу освећења. Храм је подигнут за мање од годину и по дана. Ова духовна радост је употпуњена трпезом љубави за којом се сабрао верни народ овога краја са својим Епископом.


Извор: Епархија жичка