Type Here to Get Search Results !

Име преподобноисповеднице Тамаре (Марџанове) унето у Сабор новомученика и исповедника Руске цркве


Учесници заседања Светог синода Руске православне цркве саслушали су 11. октобра 2023. године извештај председника Синодалне комисије за канонизацију светих епископа троицког Панкратија о уврштењу имена преподобноисповеднице Тамаре (Марџанове) у Сабор новомученика и исповедника Руске Цркве.


На заседању 28. децембра 2017. године Свети синод је одлучио да се у месечник Руске православне цркве унесе име преподобноисповеднице Тамаре (Марџанове), канонизоване од Грузијске православне цркве 22. децембра 2016. године.

Преподобноисповедница Тамара је 1905-1924. г. била игуманија манастира у Москви и манастира у Подмосковљу; после хапшења 1931. и каснијег изгнанства, умрла је у Москви 1936. године.

У вези са наведеним, Московска епархијска комисија за канонизацију светих поднела је молбу да се име Свете Тамаре уврсти у Сабор новомученика и исповедника Руске Цркве.

Свети Синод је одлучио да се име преподобне исповеднице Тамаре (Марџанове) уврсти у поменути списак Сабора новомученика и исповедника Руске цркве.


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru