Type Here to Get Search Results !

Руска духовна мисија у Јерусалиму упутила позив за помоћ


Архимандрит Роман, старешина  Руске духовне мисије Руске православне  заграничне цркве у Јерусалиму, упутио је позив за помоћ.


Због немира у Светој земљи манастири Мисије остали су без поклоника и због тога су финансијски оптерећени, а свакодневно се моле за сав свет.

Мисија обухвата три манастира: Манастир Вазнесења Господњег на Маслинској гори, Манастир Свете Марије Магдалине у Гетсиманији и Скит Светог Харитона у Вади Фари.

Порука о. Романова гласи:

„Мир у Светој земљи је нарушен тродневним звуком сирена за ваздушни напад у Јерусалиму. Хвала Богу, ништа није пало у Свети град нити близу наших манастира. Од тада је релативно мирно, али веома напето у наша три манастира, који се налазе у палестинским областима. Немири су били испред капија манастира Маслинске горе. Сузавац се ширио преко зидова и манастира, чак и цркве. У међувремену, наша берба маслина је почела, али у светињама нема поклоника, вероватно још годину дана. Богослужења се савршавају свакодневно, и молимо се да наш Милостиви Господ стави тачку на овај сукоб како би народи ове земље могли да живе у миру.

Хитно нам је потребна све већа подршка вољених чеда наше Цркве широм света. Молим вас помозите нашим монасима док се моле за мир и спасење хришћанских душа.“


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com