Type Here to Get Search Results !

Радмила Ђурђевић за Радио-Глас: Писање је дар Божји на који требамо одговорити љубављу


У среду 15. новембра 2023. године, гост новог издања емисије "Читаоница" на таласима Радија "Глас" Епархије нишке, била је госпођа Радмила Ђурђевић, аутор збирке поезије "Зенит свјетлосне луче". 


Звучни запис емисије


У оквиру емисије коју води и уређује Сандра Момчиловић, Радмила је надахнуто говорила о свом песничком дару, његовом неговању, али и шта је највише инспирише током стваралачког процеса, а у оквиру свог излагања посебну пажњу посветила је и њеном првенцу - збирци песама под насловом: „Зенит свјетлосне луче".

Поред присећања на дане свога детињства и искушења са којима је била суочена због ратног вихора, гошћа емисије указала да љубав упућује наше кораке и не допушта нам Радмила је надахнуто казивала о значају писања поезије указујући да је писање дар од Бога који подразумева тиховање, а према њеним речима, песнички ход је ходање по лествици спознања. Потребно је да искажемо своју мисао, јер она је дар од Бога и служи нашем и свеопштем изграђивању, рекла је, између осталог, Радмила Ђурђевић гостујући у емисији "Читаоница", која је на програму Радија "Глас" емитована 15. новембра 2023. године.

Подсећамо, недавно је из пера катихете Бранислава Илића објављен осврт на првенац Радмиле Ђурђевић, а наведени текст можете прочитати ОВДЕ

* * *

Кратак животопис Радмиле Ђурђевић

Радмила Ђурђевић је рођена 16. марта 1979. године у Бенковцу. Ратна збивања августа 1995. године учинила су да као ученица Гимназије заједно са својом породицом напусти свој дом и да се нађе у колони пред налетом злочиначке акције "Олуја". Свој нови живот започиње у престоном Граду Београду. Започето школовање у Гимназији завршава у Старој Пазови, а касније стиче звање дипломираног економисте. У дугогодишњем радном искуству обављала је веома одговорне послове из области туризма, администрације, финансија, рачуноводства и логистике. Препознајући дар Божји за писање поезије објавила је своју први збирку поезије "Зенит свјетлосне луче", настављајући и даље да писањем надахнуте поезије оплемењује себе и све оне који читају њену писану реч. Удата је и мајка је три кћерке.


Приредила редакција портала "Ризница"

Рубрика