Type Here to Get Search Results !

Презвитерска хиротонија у манастиру Рујан


На дан када наша Света Црква слави Обновљење храма и пренос моштију Светог великомученика Георгија, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин, служио је свету архијерејску Литургију у Манастиру Рујан.


Преосвећеном Владици саслуживали су: архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић, настојатељ Манастира Раче протосинђел Герман, настојатељ Манастира Увца протосинђел Урош, настојатељ Манастира Рујан протосинђел Теодосије, јеромонах Иларион из Манастира Преображења, протојереј-ставрофор Видоје Симић, ђакон Стефан Симић, јерођакони Теофан и Пантелејмон.

Светој Литургији је присуствовало монаштво из Манастира Никоља, Дубраве и Ковиља, као и мноштво свештенства и верног народа ужичког краја. Током Литургије, Епископ Јустин је у презвитерски чин рукоположио сабрата рујанске обитељи, јерођакона Пантелејмона.

Епископ је након заамвоне молитве благословио славске дарове и извршио чин освећења живописа у храму. Након Свете Литургије извршен је и помен блаженопочившем Епископу Хризостому, који почива у овом манастиру. Братство манастира је за све присутне уготовило трпезу љубави, која је уследила после Литургије.


Извор: Епархија жичка