Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије постао члан Међународног удружења за људска права „Црква против ксенофобије и дискриминације“


Српски архијереј сматра да је важно подржавати вернике УПЦ и бранити Православље на међународном плану.


Митрополит црногорско-приморски Јоаникије (Мићовић) постао је члан Међународног удружења за људска права „Црква против ксенофобије и дискриминације“. Прес служба Черкаске епархије Украјинске православне цркве известила је о томе 25. јануара 2024. године.

Архиjереj Српске православне цркве сматра важним подршку верницима УПЦ и одбрану Православља на међународном плану.

„Подржаћемо вернике Украјинске православне цркве и даћемо све од себе да верницима из Украјине буде пружена међународна заштита и подршка на међународном нивоу. Такође, учесници Удружења за људска права намеравају да на међународном плану промовишу агенду даљег јачања права верника у Црној Гори и заштите Православља у земљама у којима је то заиста неопходно,“ рекао је митрополит Јоаникије, коментаришући одлуку да се придружи Удружењу за људска права.

Подсетимо, Међународно удружење за људска права „Црква против ксенофобије и дискриминације“ основано је децембра 2023. године као одговор на кршење права верника Украјинске православне цркве у Украјини. У Координационом савету овог Удружења налазе се епископи Украјинске православне цркве, Јерусалимске и Бугарске патријаршије и Руске православне заграничне цркве.


За портал "Ризница" са украјинског превела Јелена Бујевич


Извор: Рravlife.org