Type Here to Get Search Results !

Свето Богојављење прослављено у Зајечару

На Богојављење, 19. јануара 2024. године, у зајечарском Саборном храму Рођења Пресвете Богородице служена је света архијерејска Литургија. Евхаристијским сабрањем началствовао је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион уз саслужење зајечарских свештенослужитеља. Литургији су међу бројним верницима присуствовали и помоћник градоначелника Града Зајечара г. Милан Станковић и г. Саша Ивановић, члан градског већа.


У празничној беседи владика је верницима честитао празник пожелевши им да извор истинске радости и доброте увек траже у Господу Исусу Христу који је сам радост и доброта.

Његово Преосвештенство је по Заамвоној молитви служио Чин великог освећења воде а након Литургије, Епископ је повео свечану литију до Попове плаже где је одржано традиционално 11. пливање за Часни крст. У литији су уз велики број верног народа учествовали припадници Војске и Полиције и градоначелник Зајечара г. Бошко Ничић са својим сарадницима.

Од 32 такмичара, колико их је ове године пријављено, у богојављенском пливању је учествовало 24 а победу је однео Зајечарац Марко Панић.


Извор: Епархија тимочка