Type Here to Get Search Results !

Евхаристијско сабрање у Косовској Митровици

Дана, 19. јануара, на празник Богојављење, служена је света архијерејска Литургија у храму Св. Великомученика Димитрија у Косовској Митровици.


Литургију је служио Епископ рашко-призренски г. Теодосије, уз саслужење свештенства митровичког намесништа, као и великог броја верника.

У препуном храму у Митровици, одслужен је и чин великог освећења воде, а након тога Епископ се бираним речима обратио верном народу, тумачећи одељак из Јеванђеља који говори о овом великом празнику.

Владика Теодосије је поручио да Православни хришћани треба да живе своју веру и да им срца буду испуњена љубављу и праштањем.

Он је у беседи истакао да сви који смо крштени треба да живимо своју веру, да живимо такав живот да се више не прлјамо грехом, нарочито да немамо завист, мржњу, лјубомору, већ да наше срце буде испуњено лјубавлју, смирењем, праштањем и послушањем цркви и Богу.

„Сабрали смо се сви у храму Божјем да принесемо Богу молитву благодарности, примимо причешће и будемо покроплјени Светом водицом, понесемо је кућама својим да би благословили домове и све своје“, рекао је Владика Теодосије.


Извор: Епархија рашко-призренска