Type Here to Get Search Results !

Грчка: 140 православних удружења против закона о геј браковима


Поред гласа протеста јерархије Грчке Цркве, Епархијског синода Крита, Свештене општине Свете Горе и других архијереја и Синода, више од 100 православних удружења из целе Грчке изашло је против намере владе да легализује геј бракове и усвајања деце од стране таквих.


Од суботе се 140 удружења ујединило „против било каквог покушаја законског изједначавања истополних односа са хетеросексуалцима и брака под било којим изговором... позивајући све да реагују на било који правни начин како би се са том намером престало“, преноси Вима Ортходоксиас.

Међу потписницима су православна мисионарска братства, родитељска удружења, студентске заједнице, научна удружења и многи други.

Свест и традиција грчког народа јасно су против геј бракова, наводи се у саопштењу које је потписало скоро дванаест организација. „У свести нашег народа постоји живи закон Јеванђеља, воља Божја, Предање наше Цркве, који представљају све православне хришћане, за које је таква заједница богохулна и погубна.“

„У хетеросексуалном браку и породици родитељи су позвани да жртвују своја права зарад своје деце. У истополном ‘браку’ цело друштво, а посебно његови најугроженији чланови, деца, позвани су да буду жртвовани да би се задовољила измишљена и безначајна права хомосексуалне „заједнице“.

Центар за патристичке студије у Марусију, у Грчкој, организује и митинг против закона у Атини 11. фебруара. Влада  намерава да донесе закон 15. фебруара 2024. године.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com