Type Here to Get Search Results !

Исповест свештенства Архијерејског намесништва земунског

У среду, четврте недеље Часног поста, 10. априла 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је Свету Литургију пређеосвећених Дарова у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама и том приликом Светим Даровима причестио свештенство Архијерејског намесништва земунског. 


Његовом Преосвештенству саслуживали су пароси батајнички: јереј Немања Теофиловић и јереј Милован Дерета, епархијски протођакон Горан Власац, као и ђакони: др Никола Лукић и Василије Јосимовић, уз молитвено учешће и присуство свих свештеника и вероучитеља Архијерејског намесништва земунског, као и верног народа.

Свештенство је исповедио протојереј-ставрофор Вајо Јовић, умировљени парох и дугогодишњи старешина храма Светог Александра Невског у Београду. По завршетку Свете Литургије, Преосвећени Владика Василије говорио је о историјском развоју Литургије пређеосвећених Дарова и значају Свете тајне Исповести.

Заједничарење је настављено у парохијској сали, уз трпезу љубави, око које су се постарали свештеници Драган Зорица и Стефан Гавровски, пароси бусијски, уз несебичну помоћ сестара при храму Свете браће Кирила и Методија у Бусијама.


Извор: Епархија сремска