Type Here to Get Search Results !

Служба за консултацијe око трудноћe у руском манастиру спасава бебе, помаже породицама


Служба за консултације по питањима везаним за трудноћу која се налази у манастиру Одигитрије у уралском граду Чељабинску, у Русији, помаже женама да изаберу да задрже своје бебе, као и породицама у невољи.


Социјална консултантска служба за борбу против побачаја недавно је објавила резиме свог рада за први квартал 2024. године, уз напомену да је као резултат 107 консултација седам жена одлучило да настави трудноћу и задржи бебу, преноси Чељабинска митрополија.

Услуга је део сверуског добротворног програма Save a Life, који је почео 2015. Данас програм функционише у 76 градова, помажући женама у кризним трудноћама да изаберу да задрже своју бебу, пружајући им информације о поступку абортуса и последицама, као и психолошку и социјалну помоћ жени.

„Један од главних чинилаца који приморавају жене на абортус јесте недостатак подршке мушкараца и оних око њих. Понекад жена осећа притисак својих родитеља. Зато помажемо девојкама из Чељабинска да донесу информисани избор, дајући будућим мајкама најнеопходније ствари за новорођенче“, рекла је Ана Кожевникова, координаторка службе против абортуса.

„Поред тога, можемо да чувамо децу док мама јури да нађе посао“, рекла је координаторка.

У прва три месеца године консултанти су помогли 60 породица у храни, одећи и лековима, а поклонили су и четири колица, ауто седиште, ходалицу за бебе и платили лечење.


За наш портал превод са енглеског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com