Type Here to Get Search Results !

Саопштење Синодалног одељења за односе Цркве са друштвом и медијима поводом рушења Десјатинског манастира


Синодално одељење за односе Цркве са друштвом и медијима издало је саопштење поводом рушења Десјатинског манастира у Кијеву, преноси Патријаршија.ру.


Кијевске власти су у ноћи 17. маја 2024. године бесправно срушиле Десјатински манастир, који је подигнут на месту прве камене цркве Древне Русије, изграђене у X веку. Десјатински манастир је уживао посебно поштовање међу Кијевљанима и православним верницима широм света, али то није спречило кијевске власти, које су, као и у атеистичким временима, под окриљем мрака уз помоћ тешке опреме и наоружаних људи уништили црквено здање.

Кијевљани данас долазе да се помоле на месту где је био храм, који су уништили атеисти. Кијевске власти су поновиле оно што је радио Бату-кан, а неколико векова касније и слуге државног атеизма.

Верници Руске Цркве, као и многе друге Помесне Цркве, доживљавају бол због још једног злочина који су починили наследници атеиста.

У сећању верника широм света остаће сећање на то како се уз саучесништво политичких снага које патронизују украјинске власти и ћутање заједнице за људска права, некажњено уништава Украјинска Православна Црква, њено духовно и материјално наслеђе, а њени верници су сврстани у категорију лица лишених права и гласа.

Атеистички поступци украјинске власти неће бити заборављени, а сви одговорни одговараће пред судом историје и Божјим судом.


Превод са руског приредила 

редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru