Type Here to Get Search Results !

На месту страдања и васкрсења: Хор Преподобне мати Ангелине на патријарашкој Литургији у Велици

Никшићки хор Преподобне мати Ангелине својим милозвучним појањем у славу Божју, а у част Светих мученика величких и горњеполимских, увеличао је литургијско сабрање којим је у недељу, 28. јула 2024. године, началствовао Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, уз саслужење великог броја архијереја, свештенства и верног народа. Детаљније о овом свештеном сабрању прочитајте у нашем прилогу ОВДЕ.

Ово празнично и надасве торжествено сабрање које је поводом осамдесетогодишњице страдања у Велици и Горњем Полимљу, предводио предстојатељ Српске Православне Цркве - Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, није једина патријарашка Литургија на којој је једним устима и једним срцем свој славословни допринос дао хор Преподобне мати Ангелине. Својеврсни хорски летопис који водимо на нашој интернет страници сведочи о томе.  

Никшићки хор којим уметнички руководи проф. Ана Бојић, својим деловањем, најпре песмом у славу Божју, а потом и свеукупним својим служењем цркви, сведочи да служење Господу има за циљ корачање ка радости вечнога живота, јединог истинског живота у којем ће се непрестано са љубављу узносити песма Господу крај престола Његовог. 

У духу празника Светих мученика величких и горњеполимских, вашој пажњи препоручујемо емисију Радио-Беседе Епархије бачке, у којој је новосадски катихета Бранислав Илић говорио о страдању у Велици и Горњем Полимљу, као и богослужбеном величању и прослављању ових светих славних и добропобедних мученика:  

Радио-Беседа: Емисија о празнику Светих мученика величких и горњеполимских

* * *

Све вести везане за хор Преподобне мати Ангелине из Никшића пратите на порталу "Ризница" у рубрици "Хор Преподобне мати Ангелине"