Type Here to Get Search Results !

На празник Успенија Пресвете Богородице Епископ Иларион служио у манастиру Крепичевац


Празник Успенија Пресвете Богогродице прослављен је 28. августа 2016. године великим црквено – народним сабором и ове године као храмовна слава у манастиру Крепичевац. Светим литургијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион уз саслужење свештенослужитеља Епархије тимочке. На литургији је појао хор „Свети Никодим Тисмански“ из Зајечара уз молитвено присуство великог броја верника из Бољевца и околних места.



У беседи верном народу владика је честитао празник и заблагодарио Господу на благословеном дану овом, нашој вери, ревности, здрављу и лепом времену по којем се данас у овој светињи окупило мноштво верника. Овај манастир полако, али сигурно доживљава ново Васкрсење, и сваке године је све више поклоника, јер ако има људи у цркви то значи да вера није уништена, већ полако узраста и буди се у нашем народу. Наш Бог је жив, он је животодавац, и људи имају вечни смисао живота и могућност да успоставе вечну заједницу са Богом кога воле и  радују се њему, не заборављајући на речи да је „ …почетак мудрости страх Господњи“, а та заједница са Богом успоставља се учествовањем на светој литургији – рекао је владика и изразио наду да ће ова светиња ускоро бити обновљена и сачувана од пропадања.

Домаћин овогодишње славе био је Ивица Филиповић из Јабланице, који је са својом породицом приредио, у манастирској порти, славско послужење. Он је славски колач за наредну годину предао Милану Милосављевићу из Зајечара.