Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион на Евхаристијском сабрању у манастиру Ђунису поводом празника Светог Романа Ђуниског


У понедељак, 29. јуна 2016. године, у манастиру Светог Романа Ђунишког свечано је прослављена манастирска слава и празник овог дивног угодника Господњег.



У навечерје празника свечано празнично бдење служио је Преосвећени Епископ рашко-призренски г. Теодосије, администратор Епархије нишке. На празник светом архијерејском Литургијом началствовао је Преосвећени Епископ крушевачки г. Давид, уз саслужења Преосвећене господе Епископа тимочког Илариона и рашко-призренског Теодосија, администратора Епархије нишке, као и великог броја свештеника из Нишке и Крушевачке епархије.

Велики број верника, пристиглих под манастирске сводове да прославе угодника Господњег Светог Романа, приступио је светим тајнама Христовим. Након свете Литургије учињен је опход око храма, а потом је преломљен славски колач. Епископ крушевачки др Давид све сабране верне поздравио је пригодном беседом о великим делима Господњим и Његових угодника у лику светих. По ломљењу славског колача свечаност је употпунио културно-уметнички програм.