Type Here to Get Search Results !

Златно перо Штајерске додељено Радију Слово љубве


Престижно признање Златно перо Штајерске припало је ове године, једногласном одлуком жирија, радију Архиепископије београдско-карловачке - Радију Слово љубве.


У образложењу за награду пише: Радио Слово љубве је епархијска радио станица Архиепископије београдско-карловачке. Радио Слово љубве се први пут огласио на празник Рођења Пресвете Богородице 21. септембра 2009. Радио је постао препознатив и јединствен у Београду. Радио има своје верне слушаоце како у Србији, тако и у окружењу и расејању.
Наиме, на сајту радија Радио Слово љубве постоји опција слушања радија уживо.
Разлог што је овај радио добио престижну награду »Златно перо Штајерске« је, између осталог ,и емисија која носи назив „Српски мост“. Емисија је посвећена Србима у расејању и окружењу. Повратна информација од слушалаца је изванредна. Звуком се радио нашао у САД, Канади, Бразилу, Аргентини, Немачкој, Француској, Грчкој, епархијама наше свете Цркве у окружењу – Црној Гори, Републици Српској, БиХ, Хрватској, Словенији, и другде, па.можемо рећи - на свих пет континената.
Прва емисија “Српски мост” емитована је 26. октобра 2015. године и имала је поновљено гостовање екипе Штајерских новина, Тада се слушало о животу у Словенији, о Србима у Словенији и њиховим организацијама, као и самом раду екипе Штајерских новина, о пројектима које има овај најпосећенији сајт у регији.  Данас се емисија Српски мост емитује свакодневно, а списак госитју из расејања је дуг.
Посебан нагласак је стављен на косовско-метохијску хронику, где су редовни извештаји са Косова и Метохије.
На крају, можда и најбитније, Радио „Слово љубве“ поклања пажњу посебно угроженим епархијама, као и свима позитивним резултатима које постижу епархије СПЦ у свим областима, мисионарске, културне, хуманитарне,образовне и друге делатности.
Поред Радија Слово љубве, награда Златно перо Штајерске, ове године, припала је Ђуру Милекићу, књижевнику и публицисти, редовном члану Удружења књижевника Србијe; Божидару Дринићу, главном и одговорном уреднику зрењанинског часописа „Аграр“, који је за десет месеци побратимио неколико словеначких градова са српским градовима.
Сви лауреати су примили пригодну диплому, књигу поводом 10-годишњице Српског културног друштва Штајерска заједница, као и ДВД копије филма “Путевима Православља” аутора Рада Бакрачевића.
Жири за доделу Златног пера Штајерске деловао је у саставу: председник комисије: Раде Бакрачевић, новинар из Марибора, председник Српског културног друштва Штајерска заједница; чланови: Марко Лопушина из Београда, новинар, уредник „Вечерњих новости“; Зорица Зец из Београда,  књижевник; Радомир Чубрановић из Новог Сада, новинар, главни уредник „Штајерских новости“ за Војводину; Здравко Мајсторовић из Мурске Соботе,уредник фотографије; Драган Павић, предузетник из аустријског Граца, потпредседник Српског културног друштва Штајерска заједница, и Добре Стојановски из Раденаца, секретар комисије.