Type Here to Get Search Results !

Виакрни Епископ топлички Арсеније богослужио у параклису Св. Нектарија чудотворца егинског

Храмовна слава параклиса св. Нектарија Егинског

Параклис Светог Нектарија Егинског на Институту за онкологију и радиологију Клиничког центра Србије прославио је свог заштитника  светом архијерејском Литургијом, коју је служио Преосвећени Епископ топлички Арсеније  уз саслужење више свештенослужитеља Архиепископије београдско-карловачке.
Храмовна слава параклиса св. Нектарија Егинског
Богослужбени олтарски простор данас је био између шалтера за дијагностику  и Кабинета за дијагностику дојке. Ову јединствену цркву су данас испунили лекари и пацијенти, верни народ. Светим тајнама причестио се велики број лекара са директором г. Раданом Џордићем, болничко особље, пацијенти и верници.
После ломљења славског колача Владика Арсеније је  пренео благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и жеље да лекари истрају у својој служби, а пацијентима да Господ подари излечење.
Храмовна слава параклиса св. Нектарија Егинског
Преосвећени Владика је казивао о животним подвизима Светог Нектарија који је својим животом показао шта значе вера, смирење, страдање и како се у немоћи показује сила Божја. Овенчан венцем славе Господње, Свети Нектарије Егински је Божји угодник којем се болесни обраћају за исцелење од најтежих болести, а од данас ће то моћи чинити и у храму Светог Саве у којем је делић моштију Светог Нектарија.
Владика је честитао славу начелнику Института за онкологију и радиологију Клиничког центра Србије проф. др Радану Џордићу, домаћину славе, као и свим запосленим и пожелео да милост Господња буде велика због даноноћног труда и жртвовања око пацијената, и додао: „Вама,  драги пацијенти који овде тражите наду за излечење, нека Господ молитвама светог Нектарија подари оздрављење, а лекарима дарује снаге да истрају у борби против ове опаке болести." 
Храмовна слава параклиса св. Нектарија Егинског
Данашњем светковању славе, која се обележава другу годину заредом, присуствовала је и гђа Јасмина Митровић Марић, саветница Председника Републике Србије.
Храмовна слава параклиса св. Нектарија Егинског