Type Here to Get Search Results !

Патријарх московски и све Русије Кирил упутио честитку Доналду Трампу

kiril

Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил упутио је честитку г. Доналду Трампу поводом његове побједе на изборима за предсједника Сједињених Америчких Држава


Господину Доналду Трампу,
новоизабраном предсједнику Сједињених Америчких Држава
Уважени господине Трамп,
Срдачно Вам честитам избор на мјесто предсједника Сједињених Америчких Држава. Избор америчког народа свједочи о великом повјерењу људи у Вас, и о нади која се полаже на Вас по питању развитка земље, и промјене у областима унутрашње политике и међународних односа.
Током многих година активног рада стекли сте богато искуство које ће Вам помоћи у решавању питања која се односе на устројење државе и друштва, и сарадње са другим државама.
Савремени свијет се суочава са озбиљним проблемима и Сједињене Америчке Државе имају важну улогу у одговарању на њих. Само заједничким напорима је могуће супротставити се екстремизму и тероризму, одбранити темељне вриједности високих моралних идеала, који леже у основи људских права и достојанства.
Надам се да ће дугогодишњи односи Руске православне цркве и Сједињених Америчких Држава наставити да се развијају на корист наших народа, уједињених заједничком историјом и хришћанским вриједностима.
Желим Вам снагу, помоћ Божију и успјех у предстојећој високој и одговорној служби.

С поштовањем,
+Кирил,
Патријарх московски и све Русије