Type Here to Get Search Results !

Викарни Епископ топлички Арсеније служио у параклису Дома Војске Србије поводом крсне славе Медија центра "Одбрана"

Kрсна слава Медија центра "Одбрана"

Празник Светог краља Милутина, крсна слава Медија центра Одбрана, прослављен у параклису посвећеном овом светитељу у Дому Војске Србије.
Kрсна слава Медија центра "Одбрана"
Светом архијерејском Литургијом у параклису Светог краља Милутина началствовао је Преосвећени Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, уз саслужење протојереја Небојше Тополића, главног војног свештеника мајора Слађана Влајића и ђакона Стевана Рапајића.
Kрсна слава Медија центра "Одбрана"
У беседи након Литургије, Владика је честитао славу директор Медија центра Одбрана пуковнику Стевици Карапанџину и запосленима и подсетио на житије краља Милутина, светитеља којиј је свој свој живот посветио отаџбини. -Светог краља Милутина људи знају као великог државника и ратника, али не познају његову другу страну коју је описао архиепископ Данило Други, који је посведочио врлине и вредности Светога Краља, спомињући његово смирење, скрушеност и покајничко расположење, додајући како је дизао болнице и храмове и чинио свакодневна доброчинство према убогима.
Kрсна слава Медија центра "Одбрана"
Свечаност, којој су поред запослених у Медија центру Одбрана присуствовали пријатељи установе и гости из јавног живота, увеличао је и наступ Првог београдског певачког друштва.
Kрсна слава Медија центра "Одбрана"