Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион посетиo Дом за децу и омладину у Неготину


У оквиру прославе Светосавских празника, Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион посетио је штићенике Дома за незбринуту децу „Станко Пауновић“ у Неготину. Владика је стигао у пратњи архимандрита Козме, игумана манастира Буково, протојерера Милана Радовића, протојереја Зорана Јовића и ђакона Марка Јокановића. О раду ове установе владику је информисао директор Дома г. Милош Милошевић, који је са владиком Иларионом обишао децу без родитељског старања, при чему се владика интересовао о здрављу и начину образовања деце, али и о томе да ли су деца примила свету тајну крштења.


Владика им је том приликоком уручио светосавске поклон пакетиће и задржао се у краћем разговору са њима.
Најављена је сарадња и помоћ Епархије тимочке и убудуће овој групи деце, као и донације епархијског ВДС –а, који је обезбедио овогодишње поклон пакете.
Владика Иларион је посетио и Семинар за примену практичних поступака у циљу побољшања функционисања особа са сметњама у менталном развоју који се одржао у свечаној сали Дома. Предавач, г. Горан Ројевић, испред Невладине организације „Дечје срце“ је изразио захвалност Преосвећеном Епископ Илариону што је посетио штићенике овог дома и понудио сарадњу на свим пројектима значајним за унапређење квалитета њиховог живота.