Type Here to Get Search Results !

Уведен у дужност први ђакон храма Покрова Пресвете Богородице у Бачкој Паланци


У Недељу митара и фарисеја, 5. фебруара 2017. године, у храму Покрова Пресвете Богородице у Бачкој Паланци, на светој Литургији, у дужност парохијског ђакона при истоименом храму, уведен је новорукоположени ђакон Србољуб Срдић. Увођење у дужност је према одлуци Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. др Иринеја, извршио протонамесник Бране Миловац, архијерејски намесник бачкопаланачки. Ђакон Србољуб је први који је постављен за парохијског ђакона у новосаграђеном храму посвећеног Покрову Пресвете Богородице.



Прочитавши пред верним народом у храму, одлуку Његовог Преосвештенства,  отац Бране  је новопостављеном ђакону пожелео плодоносан рад у Винограду Господњем, међу нородом Божјим, који познаје, будући да је из Бачке Паланке и да је у храму где ће вршити  ђаконску служби, као студент учествовао у служби Божјој у светом олтару и за певницом.

Ђакон Србољуб је заблагодарио Његовом Преосвештенству на указаном поверењу, и поделио радост са народом, што је његова служба у Цркви Христовој, узнешена у први свештени чин, молитвеним заступништвом Пресвете Богородице.