Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион служио Свету Архијерејску Литургију у манастиру Буково


Његово Преосвештенство  Епископ тимочки г. Иларион началствовао је светим литургијским сабрањем верних 20. јуна 2017. године у светониколајевској обитељи манастира Буково. Епископу су саслуживали протосинђел Захарије, протосинђел Симеон, протојереј Милан Радовић, јерођакон Марко и ђакон Марко Јокановић.


У оквиру свете Литургије владика је обавио чин крштења малог Василија, сина ђакона Марка Јокановића, који је на служби при храму Свете Тројице у Неготину.
У својој беседи владика је проповедао о јеванђелској причи о светлости ума људског. Јер по речи Господњој светиња телу је око и ако је оно здраво и тело наше биће здраво. То није телесно око, већ ум наш просвећен благодаћу Духа Светога. Ум наш је око душе наше, уколико је он здрав и читаво наше биће постаће здраво.


Господ нас упућује на себе као једину непролазну светлост, зато је непходно редовно посећивати света богослужења и молити се Богу, јер је у данашње време мало нашег народа у храмовима Божијим. Владика је подсетио да је данашњим крштењем Црква добила још једног новог члана, али да је потребно да таквих догађаја буде још више, како бисмо остали и опстали као народ Божији.
Након Литургије приређено је пригодно послужење за све вернике.