Type Here to Get Search Results !

Фотографије професора архимандрита Јустина (Поповића)


Отац Јустин је више од једне деценије био професор и васпитач читавог низа генерација у Карловачкој, Призренској и Битољској богословији.У сећањима својих ученика важи за високообразованог предавача, озбиљног богослова, строгог и правичног васпитача, искусног духовника и надахнутог беседника.



Од Српске Цркве 1930.-1931.године, заједно са Митрополитом Јосифом (Цвијовићем) послат је у Чехословачку, где је у Прикарпатским крајевима целу годину дана радио мисионарски на организовању црквеног парохијског и монашког живота међу православним Словацима и Карпаторусима, који су се тих година враћали у Православље из раније им наметнуте уније.

По повратку са мисионарског рада, вратио се у Битољску богословију, где је током 1932. до 1935. године написао и објавио два тома своје чувене Догматике ( Православна философија Истине) , која му је донела избор на катедру Догматике Богословског факултета Универзитета у Београду. Трећи, најобимнији, завршни том Догматике објавио је тек 1978.године. Догаматика Оца Јустина сматра се до данас најбољом у Православљу.



Рубрика