Type Here to Get Search Results !

Митрополит Амфилохије: Оно што је пророк предвидио, то се догодило у Новом завјету!


Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је јутрос Свету архијерејску Литургију у Манастиру Успења Пресвете Богородице на Кому. Високопреосвећеном Митрополиту је саслуживало око тридесетак  свештеника из Митрополије црногорско-приморске, Епархије будимљанско-никшићке и Архиепископије београдско-карловачке. У Светом Богослужењу је учествовало више од 500 вјерника.
У архипастирској бесједи на крају Свете Литургије, Високопреосвећени Митрополит је казао да оно што је пророк предвидио, то се догодило у Новом завјету.
"Пророк је  прорекао и предвидио рођење од ње Христа Бога нашега, а предвидио је и њен улазак у светињу над светињама, тамо гдје је био ћивот Светиње Господње, тамо гдје је био онај жезал Аронов који је кроз њу процветао, тамо гдје је било сачувано десет Божијих заповјести. Она је ушла у ту светињу над светињама и светиња небеска је сишла на њу и освештала њену утробу и од ње се родио не само човјек из Назарета, него се родио сами Бог, Творац неба и земље, онај кроз кога је све постало што је постало", казао је између осталог Митрополит Амфилохије.





Рубрика