Type Here to Get Search Results !

Изашао из штампе нови број Православља бр. 121, 1. октобар 2017. године


На насловној страници овог броја налази се слика Његовог Блаженства Папе и Патријарха александријског и све Африке г. Теодора II, који се од 22. септембра налази у Србији, у званичној (мирној) посети Његовој Светости Патријарху српском г. Иринеју и Српској Православној Цркви, а о његовој посети читаоци се опширније могу информисати у репортажи коју смо припремили...

Такође, у овом броју Вашу пажњу скрећемо на извештај са устоличења Преосвећеног Епископа зворничко-тузланског г. Фотија из пера Зорице Зец, као и на прилог о „Данима Српске“ у Србији који је приредила Славица Лазић, те на разговор са Преосвећеним Викарним Епископом моравичким г. Антонијем.

Између осталих текстова, у овом броју пажњи читалаца предлажемо и прилог Снежане Крупниковић о историјату Епархије рашко-призренске, затим пригодне текстове поводом 150 година велике обнове цркве Ружице (протојереја-ставрофора проф. др Предрага Пузовића, протојереја-ставрофора др Саве Јовића и Славице Лазић), чланак Весне Пумпаловић о почетку обнове Храма Св. Саве у Њујорку, чланак Ане Марије Симоновић о Академији „Свети Сава“ у Чикагу и прилог Славице Лазић о уреднику Православља проти Милисаву Протићу... У овом броју доносимо и текст др Александра Раковића о балканским идентитетским конверзијама, као и текст Милоша Матијевића о Споменику четири вере на Чачанском гробљу, те сталне рубрике са прилозима о новим издањима, вестима из културе и науке, хришћанског света и живота наше помесне Цркве....

Православље – новине Српске Патријаршије излазе са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја. Ове новине издаје Информативно-издавачка установа Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. Први број Православља изашао је 15. априла 1967. Године.

Православље излази сваког првог и петнаестог у месецу, за јануар и август двоброј. Годишња претплата за нашу земљу је 1700 динара, полугодишња 850. Појединачни примерак Православља кошта 90 динара. Претплата за нашу земљу може се уплатити на благајни Српске Патријаршије, Краља Петра 5, или на текући рачун, а о начину претплате можете се информисати путем телефона:


Редакција: +381 11 30–25–116
e–mail: pravoslavlje@spc.rs – редакција и pretplata@spc.rs – претплата



Рубрика