Type Here to Get Search Results !

Беседа Епископа нишког Арсенија о мајкама


Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније је дана 24. децембра своју прву канонску визиту Прокупљу отпочео служењем Свете Архијерејске Литургије у Храму Светог великомученика Прокопија. Владики су саслуживали: Архијерејски намесник топлички протојереј ставрофор Слободан Петровић и Архијерејски намесник косанички протојереј Душко Капларевић, старешина храма Светог Петра и Павла у Житорађи протојереј ставрофор Ђукан Оровић, као и свештенство намесништава топличког и косаничког. Владика нишки господин Арсеније је честитао празник Материце свим мајкама и поучио присутне говорећи о повезаности човека за овај свет и материјална блага али и о тежини да се одрекне свега тога и пође за Христом. Захваљујемо радију Слово љубве на звучном запису беседе Епископа Арсенија.




Светој Архијерејској Литургији у Прокупљу присуствовали су и начелник Топличког Управног округа др Небојша Вукадиновић и председник Општине Прокупље господин Александар Симоновић, као и представници Војске Србије и Полиције.

После Литургије, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније је у пратњи начелника Округа и председникa Општине обишао градилиште и упознао се са динамиком радова на изградњи новог прокупачког храма посвећеног Светом великомученику Ђорђу.


Рубрика