Type Here to Get Search Results !

Александар Вујовић: Пресвета Богородица Филермоса тугује утамничена у музеју, и чека да се врати у Цркву, гдје јој је и мјесто!


Поводом тужних вијести небриге за утамничену икону Пресвете Богородице Филермосе, у музеју на Цетињу, које читамо и гледамо ових дана, разговарали смо са професором Цетињске богословије и уредником катихетског програма Радио Светигоре, Александром Вујовићем, који се налази у Русији у Петрограду, а за слушаоце Радио Светигоре, са њим смо разговарали на празник Ваведења Пресвете Богородице.



Он је у разговору нагласио, да су многи вјерници широм православља, а посебно у Русији, шокирани и непријатно изненађени чињеницом да ова светиња није у Цркви, већ се налази утамничена у музеју и при том се над њом врши насиље и скрнављење.
Ова икона треба да се врати оном коме припада, а то је Митрополија црногорско-приморска, како би се са десницом Светог Јована Крститеља и дијелом Часног Крста Господњег, вратила у богослужбено-молитвени живот Цркве.
Професор Александар Вујовић, указао је и на бројна поштовања лика Пресвете Богородице, и њених чудотворних икона и фресака широм православља, преко Русије, Грчке и осталих православних цркава.