Type Here to Get Search Results !

Презвитер Слободан Лукић: Ове литије су залог великог будућег храма љубави и слоге!


Након молебна у саборном храму Светог Јована Владимира, улицама града под Румијом синоћ је прошао крсни вход у коме су учествовале хиљаде вјерника. Архијерејски протопрезвитер барски отац  Слободан Зековић је у име барског свештенства, поводом почетка Великог поста, затражио опроштај од вјерног народа сабраног на вечерашњој литији.

 

„Вечерас и онима који ружно говоре против нас и ових наших литија, онима којима је дато у овом тренутку да врше власт у Црној Гори, и који су изазвали сву ову смутњу, поручујемо да им је, што се нас тиче,  пружена рука братске љубави и помирења.  Али исто тако, још једеном поручујемо, као и свих минулих дана да нећемо дозволити да се наше светињем скрнаве, а наша света Црква понижава“, рекао је он.

Отац Слободан Лукић, парох црмнички, који је предводио вечерашњу литију рекао је да се учесници литија не горде и не траже ништа индивидуално.

„Сви смо ми овдје дошли дав своје личне циљеве подредимо општем.  Ми смо овдје ради Цркве и ради одбране наших светиња.“, казао је он.

Додао је да је и раније било литија на овим нашим горама.

„Ви знате да је румијска литија спустила светотројични храм на врх Румије“, рекао је отац  Слободан.

Ове литије су, по његовим ријечима залог једног великог будућега храма.

„Храма љубави, пријатељства и јединства и слоге.  И тај храм ће бити као наша задужбина коју ћемо да оставимо нашим потомцима, ако Бог да“, поручио је отац Слободан Лукић.