Type Here to Get Search Results !

Нови мајско-јунски 373. број „Православног мисионараˮ у духу теме „На путу за емаусˮ


Предање Цркве нам сведочи да се Господ Исус Христос по Васкрсењу прво јавио својој Мајци, Марији Дјеви, иако то нигде није остало забележено у Јеванђељима. Разлог зашто то није записано је, како нам то древни тумачи објашњавају, да непријатељи хришћанства не би оспорили такво сведочанство Васкрсења као непоуздано, будући да потиче од мајке - (извод из уредничког уводника)






Пасхална радост употпуњена је новим 373. Бројем „Православног мисионараˮ, званичног мисионарског гласила Српске Православне Цркве за младе. 

Овај трећи број у 2020. години доброте Господње, посвећен је теми „На путу за Емаусˮ. Са садржајем овог броја црквену јавност путем радијâ „Светигораˮ (Митрополија црногорско-примроска), „Беседаˮ (Епархија бачка) и "Источник" (Епархија ваљевска) упознао је катихета Бранислав Илић, члан уређивачког одбора овог мисионарског гласила задужен за односе са медијима. 

Хришћански живот потрезумева непрестано хођење светотајинским и световрлинским путем који нас води ка вечној радости Царства небеског. Вођени овом истином у својим срцима опитно осетимо да хришћански етос подразумева непрестану Литургију, тј. непрестано налажење на путу за Емаус и препознавање Господа нашег у свим живоним сегментима, а најопитније у Литургији као центру нашег живота, истакао је члан уређивачког одбора „Православног мисионараˮ, задужен за односе са медијима. 

Новопрестављени Епископ ваљевски Г. Милутин, чија се фотографија налази на насловној страни овог броја, остаће нам истински пример хришћанске љубав, непоколебиве вере, поуздане наде, али и пример неуморног и постојаног хођења на путу за Емаус, истакао је катихета Бранислав Илић.


САДРЖАЈ: 

*РЕЧ УРЕДНИКА: "Не гораше ли срце наше"



*ИЗ СВЕТООТАЧКЕ РИЗНИЦЕ: Свети Игнатије Брјанчанинов - Хришћански пастир и уметник хришћанин

*МАТЕРИК: Света мученица Ермиона

*ИСТОРИЈА ХРИШЋАНСТВА: Пети Васељенски Сабор

*ХРИШЋАНСКА ЕТИКА: Свети Владика Николај - Зашто је он генерал?

*У ДИЈАЛОГУ СА АТЕИЗМОМ: Јеванђелски морал, дарвинистички морал и „подизање свести“ (II)

***ТЕМА БРОЈА:***

*Катихета Владимир Пекић: Пут ка препознавању

*Протонамесник Александар Јевтић: Пут богопознања

*Катихета Бранислав Илић: Евхаристија - непрекидни обед у Емаусу

*Небојша Ћосовић (превод са руског језика): Прогледавање ученика у Емаусу

*Др Ђорђе Вуковић: Српски ходочасници на путу за Емаус

*ВИШЕДЕТНЕ ХРИШЋАНСКЕ ПОРОДИЦЕ: Породица Пуача

*СВЕТА ГОРА: Скит Светог Апостола Андреја Првозваног

*СВЕТА ЗЕМЉА: Лавра Светог Саве Освећеног

*ИЗ ИСТОРИЈЕ УМЕТНОСТИ: Библијски бестијаријум: Магарац


Повезан садржај: