Type Here to Get Search Results !

Радио Светигора: Косметска кандила - Проф. др Милош Ковић “Литије у Црној Гори показале пут како треба бранити Косово и Метохију“ (четрдесет шеста емисија)


“Битка на Косову још траје. А борба за Косово тек почиње! На литијама у Црној Гори се види и како треба бранити Косово и Метохију. Ми бранимо будућност наше дјеце. Битка за Косово се свакога дана бије. И у Црној Гори и у Србији и на Косову и Метохији“- каже проф. др Милош Ковић, са којим смо у навачерје Видовдана разговарали о Косовском завјету – о народној и личној борби за нашу Свету земљу.


“Странке немају ту снагу да носе борбу за Косово и Метохију. Медији нису слободни у Србији. То је потврдио апел за Косово и Метохију. Наша дјеца су и по уставу и по осјећању и по завјету једнако на Косову као и у Србији. На примјер у Аранђеловцу.

Улога Цркве биће одлучујућа у борби за Косово. Након недавне посјете Лаврова Београду, охрабрујуће, примијетили смо смањену реторику разграничења наших власти. Улога Русије биће велика и важна у нашој борби. Наша порука је порука је мира. Али ми не можемо одустати од своје Свете земље“-каже проф. др Ковић.

Обнова свијести нашег народа треба да буде хришћанска и православна. А ту је и обнова завјета, свијести, војне снаге и економије- мишљења је Ковић који слушаоцима нашег Радија, у навечерје Видовдана, упућује снажну видовданску поруку.

Он поручује да је наша историја, историја преиспитивања о очувању или напуштању Завјета.

“Останимо вјерни Косовском завјету и Царству небеском. Између истине и лажи опредијелимо се за истину. То су радили наши преци. То је наша будућност“- поручује професор Милош Ковић.