Type Here to Get Search Results !

Протонамесник Дарко Ђурђевић о почившој монахињи Јелени: Била је кандило вере у манастиру Пустиња!


У понедељак 17. августа у Господу се упокојила монахиња Јелена из манастира Пустиња. Рођена је 1952. године у селу Брезовице близу Ваљева. Као дванаестогодишња девојчица отишла је у манастир Девич на Косову и Метохији, потом ју је Господ водио до манастира Рајиновац, па у манастир Пустињу, где је провела скоро четрдесет година. 


Заупокојену Литургију уз саслужење више свештенослужитеља, служио је 18. августа протонамесник Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник ваљевски први, док је опело служио отац Георгије, игуман манастира Лелић. У молитвеном присуству родбине и оних који су волели и поштовали монахињу Јелену, беседио је протоанамесник Дарко Ђурђевић који је рекао да треба да се сетимо Господњих речи „ко је био први, биће последњи“ јер те речи најбоље описују монахињу Јелену која се целог живота трудила да буде последња, да свакога слуша и да се свима нађе. 

„Пламен вере чувала ју у манастиру Пустиња“, додао је отац Дарко, преневши изразе најдубљег саучешћћа мати Нини, игуманији манастира Пустиња, двојице Архијереја, Епископа шабачког Лаврентија, администратора Епархије ваљевске, и Епископа аустралијско-новозеландског Силуана. „Радује се Епископ Милутин на небу, зато – Срећно Царство Небеско монахињи Јелени!“, поручио је отац Дарко.