Type Here to Get Search Results !

Радио Светигора: Косметска кандила - Протопрезвитер-ставрофор др Дарко Ђого "Косово је најтемељнија ријеч и ријеч која највише обједињује српски народ" (педесет пета емисија)


“Литије за одбрану светиња, вјере православне и Косовског завјета у Црној Гори ући ће у историју као оно Његошевско Коло које чува и обнавља Светолазаревски завјет. Наш живот треба да буде саткан од непрекидног свједочења Косовског завјета.


За мене је отаџбина свуда гдје живи мој српски народ: и у Београду, и Требињу, у Книну, Сарајеву, Подгорици, Херцег Новом и на Цетињу јер све нас обједињује светосавље и Косовски завјет“-каже протојереј-ставрофор др Дарко Ђого професор ПБФ Светог Василија Острошког Универзитета у Источном Сарајеву.

У Вашингтону су у петак 4. септембра председник Србије Александар Вучић и премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти потписали са предсједником Сједињених Америчких Држава Доналдом Трампом Споразум о нормализацији економских односа. Према тврдњама предсједника Србије договорена је заштита религијских објеката и имплементација судских одлука које се тичу Српске православне цркве. Поједини портали објавили су документ који је потписан. Предсједник се похвалио и кључевима од Бијеле куће и оловком коју је добио од Трампа а шта је добио српски народ и како коментарише овај договор за емисију ,,Косметска кандила“ говори протојереј-ставрофор Дарко Ђого.

Човјек је слободан само онолико колико је сам у стању да се избори, каже отац Дарко а народи су слободни само онолико колико слободних људи сачињава један народ. У Црној Гори је мјесецима уназад, а ових дана посебно, све више и више слободних људи које је пробудио онај хук слободе у нашим величанственим литијама којима смо бранили и своју вјеру и свој идентитет и Косовски завјет. Црна Гора се ослободила, Црна Гора је васкрсла! Отац Дарко говори и како ће то утицати на ситуцију на Косову и Метохији и уопште на очување Косовског завјета, којег се наша, сада већ бивша, власт одрекла јавно пред читавим свијетом оним срамним признањем Косова.

“Уживајте сви заједно у Црнј Гори у слободи, гдје нећете морати да кријете ко сте и шта сте. Ми никог не мрзимо али не очекујте од нас да се стидимо свог поријекла и косовско-метохијског завјета“- поручује отац Дарко Ђого.